Březen 2009

Proč se otáčíme za hezkými lidmi

31. března 2009 v 9:56 | Kreperat |  Jen tak
Proč nás tak přitahují hezcí lidé? Protože působí zdravě a pro nás jako potencionální nápadníci. Už i dítě reaguje s velkým zaujetím na krásné tváře. Kromě toho nás jejich krása svádí v nich vidět jen pozitiva jako je inteligence a duševní vyrovnanost. Ale to jen na první okamžik, protože nakonec ze zkušenosti víme, že to nemusí být vždycky tak.

(z časopisu pro německé university Unilife)

Řada oken, jinak nic

31. března 2009 v 0:24 | Kreperat |  DOKU-FOTO


Včera v Dortmundu

31. března 2009 v 0:22 | Kreperat |  DOKU-FOTO


Bylo takové vedro

31. března 2009 v 0:20 | Kreperat |  DOKU-FOTO
že někteří chodil naboso a napůl vysvlečení... nebo neměli kvůli krizi nic na sebe?

Liebfrauen Kirche v Dortmundu

30. března 2009 v 23:01 | Kreperat |  DOKU-FOTO
Kostel Milých žen v Dortmundu


Se starými ženami je lépe si nezačínat

30. března 2009 v 0:42 | Kreperat |  Názory
Už jsem tu několikrát někde psal, že se starými lidmi je neradno si začínat. A hlavně s nimi diskutovat. A nejhorší, co jsem prozatím poznal, jsou staré ženy. Ale nemyslím staré věkem, ale myšlením, protože znám některé, i když dost vzácně, to připouštím, které jsou i ve svých osmdesáti stále mladé. Jako moje babička.

Tak tyhle stářím prostoupené ženy všechno ví lépe a jsou od svého stáří, myslí si, i moudré. Ale může být člověk moudrý jen prožitým životem? To sotva. Ale přesto si se svými zakořeněnými vzory a zvyklostmi berou právo kázat mladým lidem s jasnou hlavou a otevřeným obzorem. Proto i ti komunisti mají zase poslední dobou lepší šanci prosadit se. Protože je podporují důchodci. A mladí? Ti k volbám buď ještě nemohou, nebo zvysoka na politiku kašlou, protože ji řídí zase skoro jen samí důchodci.
Tahle starobná sveřepost mít za každou cenu pravdu a něco si stále dokazovat, že mají navrch mně denně dost…… Rád bych to řekl naplno, ale nemůžu. Jsem slušně vychovaný.
Proč tohle všechno říkám? Jedna taková žena mne vlákala do svého blogu, abych tam řekl svůj názor na jednu věc. A já se nechal zviklat. Moje chyba, přiznávám. Potom se na mne vrhlo několik jejich příznivkyň, taky jeden dědeček, že nemám pravdu a že ony jsou ve většině a tedy jejich smýšlení je jediné, které je správné. Ale já se s nimi nehádal. Já jenom řekl na jistou věc svůj názor, když mne vybídla. Mně je to úplně jedno jestli dělají něco tak nebo onak. Já přece nežiji jejich životem. Každý žije přece jen za sebe. Tak proč mi chtějí kázat?
Nakonec ta žena na svůj blog napsala: "Janičko, Emilko, Jaruško, děkuji vám za vaše příspěvky, jsem ráda že se vyjádřilo tolik lidí. Mám stejný názor. Mne rozhodil Pavlův blog, protože mu tam chodí převážně děti a ty jsou chytlavé a pak jejich maminy mají doma s nimi určitě problém."
Nakonec vám řeknu o co šlo: byl to na mém blogu článek, že maso není zrovna zdravé. Ale ten článek navíc nebyl můj, ten byl v němčině, originál z německých zpráv, který slyšely den předtím děti po celém Německu. Navíc jsem nikoho nenutil aby nejedl maso ani nepřemlouval. Jak už jsem několikrát psal, každý si ručí za své zdraví sám.
Tak na závěr jen otázka, když ta paní má o vás takovou starost: mají s vámi jen kvůli mně maminky problémy? Mluvila za vás, tak bych to raději od vás chtěl slyšet.

(Pozdější dodatek: Jak už jsem napsal, raději si nezačínat, najdete ji u mne v oblíbených stránkách "eva", jo, teď mi tu její příznivci budou nadávat... Myslím, že naopak k Německu jsem byl dost kritický. A pokud vím, na jejím blogu byla řeč jen a jen o mase, kvůli nějaké Jasmíně a s tím jsem ani neměl nic společného.)

Most

30. března 2009 v 0:38 | Kreperat |  DOKU-FOTO


Cesta domů

30. března 2009 v 0:36 | Kreperat |  DOKU-FOTO

Je nic moc, fotil za jízdy autem, ale přesto jsem myslel, že dopadne lépe...

Posunuli jste si ručičku v budíku o hodinu dopředu?

29. března 2009 v 21:42 | Kreperat |  Vzkazy

Jinak příjdte do školy a do práce pozdě. Taky máte každý rok problém kam ručičku postrčit?
Já teda jo. Hlavně když si chci naprogramovat film na DVD a pak zjistím, že jsem ho o dvě hodiny minul, protože jsem to udělal opačně.




Máte rádi nahaté kočky?

29. března 2009 v 3:12 | Kreperat |  Názory
Máte rádi nahaté kočky? Já raději ty dvounohé.... A co vy?

V Praze soutěžili kočičí naháči
Souboj o kočičí krásku svedly v neděli v Praze bezsrsté kočky známé jako kanadský nebo donský sphynx. Majitelé je chovají pro jejich zvláštní vzhled i čistotnost. Odborníci na nich oceňují hladkou kůži i dokonalé tělesné tvary. Na 58. mezinárodní výstavě koček v hotelu Pyramida se představilo 18 "nahých" krasavců, kteří se objevili mezi zhruba 200 vystavovanými zvířaty
"Na výstavě jsou donské sphynxy, kteří jsou velmi vzácní. Běžnější je kanadský sphynx. Všechny jsou ve velmi dobré kvalitě," řekla ředitelka výstavy Marie Říhová. Vítězství v kategorii kocourů si odnesl sphynx Eden Feldy z Prahy.
Znalci oceňují na tomto druhu koček jejich vzhled i chování. Zpochybňují však mínění, podle něhož jsou tato zvířata vhodná pro alergiky. "Je to kočka velmi pěkné povahy a příjemná na dotyk. Nelze však o ní říci, že je vhodná pro nebo sliny.
"Vypadá úplně jinak. Je to šereda, ale krásná," říká o svém mazlíčkovi Plombiru Moy Zuzana Buberová z Pardubic. Kotě si prý pořídila na výstavě právě proto, že nemá srst. "Máme psy i chlupatou kočku. Chtěla jsem zvíře, se kterým mohu jezdit na výstavy, ale které nebude mít chlupy. Je to čisté zvířátko," řekla ČTK.
Péče o bezsrstou kočku je podle majitelů podobná té o chlupatou kočku. Mimo čištění uší a stříhání drápků ovšem vyžaduje pravidelné mytí. "Ačkoli se nemusí česat, musí se pravidelně koupat nebo otírat ubrouskem. Musí se hodně dbát na její čistotu,," uvedla Buberová.
I když cena podobných koček je vyšší a dosahovat může i několika desítek tisíc korun, je to prý dobrá investice. "Cena je vyšší, ale nelitujeme toho. Soutěže se účastníme, abychom potkali další donské kočky," uvedla chovatelka.
Porota hodnotí na bezsrstých kočkách typ i tělesné tvary. "Mají přesný standard pro tvar hlavy, těla, končetin, uší, očí a profilu. Cení se ale především kompletní bezsrstost. Ostrůvky srsti jsou považovány za chybu. Povolená jsou jen malá místa kolem tlapek nebo nosu s kratičkou a řídkou srstí. Jinak kočka musí být kompletně holá," vysvětlila porotkyně.
Chovatelka Dagmar Vostrá si kočku Daisy Cattery Victory vybrala pro její původ i vzhled. "Já i dcera jsme alergické na kočičí srst. Jinou možnost jsme neměly. Je tak ošklivá, až je krásná. Je také velmi milá a přítulná," říká o své našedlé krasavici.





Diplom od Lucky

29. března 2009 v 1:48 | Kreperat |  Novinky


Diplom pro Lucku

29. března 2009 v 1:43 | Kreperat |  Novinky


Tak mi napadá, že mi žena dala k večeři naši kočku

28. března 2009 v 22:29 | Kreperat |  Novinky
Nevidím ji a tentokrát mi nekručí, ale něco mňouká v žaludku.

Jak chutná asi lidské maso?

28. března 2009 v 15:53 | Kreperat |  Názory
Když jsme tady na blogu denně u toho masa, tak ještě jeden, ale už poslední článek o mase, který jsem dnes stáhl z Icq. Že by lidé byli opravdu všežravci, když někteří rádi pojídají i své blízké?

Jak chutná lidské maso?
Klíčová slova: kanibal lidojed
Většině savců ve volné přírodě vlastní druh nechutná. Člověk je jednou z výjimek.
Druh homo sapiens se pojídal a pojídá i nadále - z hladu, z náboženských důvodů, kvůli pověrám nebo psychickým úchylkám i z čirého labužnictví.
Divošská minulost
Mexičtí Aztékové a Mayové věřili, že slunce udrží na obloze jedině pod podmínkou, že jejich kněží vyříznou obětem zaživa srdce při krvavém obřadu. Hlava mrtvého byla useknuta, tělo svrženo z obětní plošiny a snědeno. Severoameričtí Pawneeové zase zaživa opékali vybraného nešťastníka vlastního kmene nad mírným ohněm. Poté ho usmrtili šípy, symbolicky pojedli srdce, maso odřezali a krev z něj vymačkali v poli na čerstvě zaseté zrní. Jinak by přece nevzešlo!
Fritz Haarmann, vzor Lectera Hanibala
Ve starověké a středověké Číně se dochovaly kuchařské recepty na přípravu pokrmů z lidského masa. Jako zdroj sloužily malé děti, zejména nechtěné dcery. Ještě před necelými dvěma sty lety zabíjeli domorodci v Ohňové zemi v zimě stařeny vlastního kmene. Udusili je v kouři, zatímco psy nechali žít. Ti totiž ještě mohli chytat vydry. Lidožroutskými choutkami prosluli také obyvatelé indonéského ostrova Siberut a Papuy-Nové Guiney.
Na Fidži bylo lidožroutství spojeno s přísným stolovacím protokolem. Domorodci obětem nejdříve rozrazili lebku ozdobným kyjem (jeho obraz nese místní deseticentová mince), potom těla rozčtvrtili, zabalili do banánových nebo palmových listů a pekli na rozžhavených kamenech v otevřeném ohništi. Maso hojně kořenili a nezapomínali ani na zeleninovou přílohu. Jedli ho speciálními dřevěnými vidličkami, jež byly tabu a použít je k něčemu jinému znamenalo smrtelný hřích.
Jak domorodcům chutnalo, můžete posoudit sami. Tento recept na úpravu lidského masa pochází z Fidži. Pokud ho použijete, nahraďte prosím výchozí surovinu masem kuřecím, případně krůtím! Ugrilujte 2 na kostky nakrájená manga s citronem rozřezaným na plátky. Rozdrťte 12 stroužků česneku, přidejte najemno nasekanou cibuli, 4 rajčata rozkrájená na půlměsíčky, trochu vody, soli, pepře a vše smíchejte. Drůbeží maso nakrájejte na kostky, také ugrilujte a přidejte k hotové zeleninové příloze.
Sadistický učitel Andrej Čikatilo
Maso vlastního druhu konzumovali i Keltové. Ochutnat bližního svého se nezdráhali ani naši předkové ve středověku. Jak praví kroniky, v 5. století při hladomoru v Hispánii "zabíjely matky své děti, pekly je a živily se jejich těly". Totéž se dělo počátkem 11. století ve Francii. "Zuřivý hlad způsobil, že lidé pojídali lidské maso. Pocestní byli odvlékáni silnějšími, byly jim usekány údy, upečeny na ohni a pozřeny. Další ukazovali dětem kus ovoce nebo vajíčko a odlákali je na odlehlá místa, kde je zabili a snědli," popisuje mnich Raul Glauber.
Lidského masa se však neštítili ani urození pánové. Velitelé první křížové výpravy z roku 1098 si demonstrativně nechávali připravit k jídlu hlavy poražených nepřátel. A přitom nešlo o jen tak ledajaké pobudy. Výpravu vedly doložené historické osobnosti pocházející vládnoucích rodů: bratr francouzského krále Filip I. Hugo z Vermandois, syn Viléma Dobyvatele vévoda Robert II. či Štěpán, hrabě z Blois a Chartres. Všichni to byli dobří katolíci, proto přece pod křižáckými prapory vytáhli do pole!
K nejtemnějším hlubinám zvrácené lidské fantazie se vztahují magické obřady prováděné v českých zemích od 16. století. Pověrčiví kriminálníci při nich vraždili těhotné ženy a pojídali orgány nenarozených dětí, , aby si zajistili úspěšnou kariéru. Poslední podobný zločin tohoto druhu byl zaznamenán okolo roku 1900.
Děsivá současnost
Myslíte, že antropofagie neboli pojídání lidí lidmi patří dávné minulosti či vzdáleným lidožroutským kmenům? A pamatujete hororové vyprávění o skvělém gulášku z lidského masa? Tak to mělo reálnou předlohu. Hannoverský řezník Fritz Haarmann překousával ve dvacátých letech obětem krční tepnu. Část masa zlikvidoval sám, "přebytky" prodával jako hovězí. Přiznal vraždu 23 mládenců a byl popraven. Jeho hlavu uchovává dodnes ve formalínu univerzita v Göttingenu a on sám posloužil jako předloha pro světoznámého filmového kanibala Lectera Hanibala.
Armin Meiwes je usměvavý vězeň
Nedávný osud dalšího Němce, Armina Meiwese, připomíná horor Psycho. Byl to slušně vychovaný chlapec s homosexuálními sklony. "Něžný, ochoten kdykoliv pomoci a většinou veselý," charakterizoval ho přítel. Absolutně podléhal své matce a ona ho hýčkala opičí láskou. Meiwes se po internetu seznámil s berlínským inženýrem Berndem Brandesem, který toužil být sněden. "Napsal mi, že se už nemůže dočkat, až bude v mých ústech. Chtěl, abych mu maso odkousával z těla," svěřil se kanibal u soudu. Oba muži se napřed oddali sexu. Potom Brandes spolkl prášky proti bolesti a požádal Meiwese, aby mu "konečně uřízl tu věc". Penis muži uvařili a společně pojedli. Pak uspokojený Brandes upadl do bezvědomí, hostitel ho ubodal ve vaně, jeho tělo naporcoval do zásoby a zbytky spálil na zahradě. "Stal se mou součástí. Když jsem na to myslel, měl jsem orgasmus," přiznal. A protože na lidožrouty evropské trestní zákoníky jaksi nepamatují a jeho oběť si vraždu prokazatelně vyžádala, vyfasoval pouze osm a půl roku.
Zato bývalého učitele z Rostova Andreje Čikatila, který v letech 1978 až 1990 zavraždil a částečně snědl 52 lidí obojího pohlaví a různého věku, popravili střelou do týla. O souhlasném splynutí psychicky postižených duší jako v případě Meiwese a Brandese nemohlo být ani zmínky. Sadistický kantor své oběti pohlavně zneužíval a usmrcoval trýznivým způsobem.
Jeffrey Dahmer u soudu
Děsivé činy se vyhýbají ani zámoří. Jedné horké noci léta 1991 vpadl na policejní strážnici v Milwaukee k smrti vyděšený mladík s pouty na rukou. Strážci zákona z jeho nesouvislého projevu pochopili, že se mu právě podařilo uprchnout z místa neskonalé hrůzy. Na udané adrese jim v poklidu otevřel blonďatý sympaťák Jeffrey Dahmer. Při zběžné prohlídce našli muži zákona v lednici několik lidských hlav a srdce... Vyšetřování ukázalo, že mučil, zabil a částečně požil 17 mladých mužů. Lebky svých obětí shromažďoval ve skříni. Byl odsouzen na 957 let vězení. V průběhu soudu ho chránila před hněvem pozůstalých dva a půl metru vysoká bariéra ze skla odolného vůči kulkám. Svému osudu však neunikl. Zavraždili ho spoluvězňové o dva roky později.



Jak je to s nerovnými páry?

28. března 2009 v 9:38 | Kreperat |  Jen tak


Při volbě partnera platí princip jednoty. Obvykle mají podobné zájmy a náhled na život, říká evoluční biolog. Pokud pár opiticky nebo z jiného důvodu k sobě nepasuje, znamená to jen stres. Jejich vztah je zatížen drobnými nesrovnalostmi, které vrcholí v hádky a končí rozchodem. Zcela jinak je ti u krátkých známostí. Zde naopak protiklady hrajou velkou roli a upřednostňuje se spíše vzhled, lapidárně řečeno, zalíbení na první pohled.
Jak je to s vámi teď? Nejsem moc zvědavý? Je to přece anonymně.

(jedná se o článek z časopisu Unilife pro německé university)

Mohou být kočka a pes kamarádi?

28. března 2009 v 7:03 | Kreperat |  Názory

Mohou být kočka a pes kamárádi, jako v knize od Karla Čapka, kde spolu pekli dort? Byla to v dětství moje oblíbená kniha a tak si říkám jestli je to skutečně tak? Nebo naopak, že se dost nesnášejí, jak se zase jindy říká? Já tedy měl jen kocoura a ten byl dost plachý, takže nevím jak by si se psem poradil. Ale určitě někdo z vás má doma oba dva.

Jak je to tedy skutečně s nimi? Mají se rádi nebo ne?




Ráno mne letos poprvé probudila kukačka

27. března 2009 v 9:44 | Kreperat |  Novinky
Jaro je tu, ráno mi tu celou hodinu za oknem kukala kukačka. Jinak přilétá, jak jsem se dočetl, až v dubnu, to bude sice příští týden, takže si trochu pospíšila.

Z internetu jsem pro vás stáhl o ní krátký článek a fotky od Jiřího Bohdala.


O kukačce je známo, že nežije s jedním samečkem v trvalejším páru, ale že navazuje během jara jen kratičké známosti s několika samečky. Asi je to proto, že na nějaké delší námluvy a vztahy nemá dost času. Ona totiž musí hodiny a hodiny vysedávat, číhat, špehovat drobné ptáky, aby do jejich hnízda mohla později vložit své vajíčko.


Když přijde její čas ke snášení vajíček, ozve se zvláštním hlasem, kukání zcela nepodobným. Je to takové bublání, na které okamžitě reagují samci kukaček z nejširšího okolí, sletí se k samici a pak se rozpoutá nesmírně zajímavý děj. Samci kukají o překot, do toho se ozývá zvláštní chechtot těch samců a pochopitelně i to bublání samice.


Každé 3.dítě je pokousáno od svého psa

27. března 2009 v 1:34 | Kreperat |  Názory

Včera jsem četl článek, že každé třetí dítě je pokousáno od svého psa. Že prý děti obvykle nejsou od rodičů poučeny, že nemají psům sahat do jídla a že je mají nechat v klidu spát.
Já tedy novinářům moc nevěřím, většinu co napíší si vycucají z prstu. Náš syn, například, když byl malý, počítám byl mu jeden a půl až dva roky, chodil rád k sousedům právě jen proto, že mali psa. Jedl mu z misky dost často žrádlo, když se nikdo z nás nedíval a pes ho pokaždé nechal. Tak nevím... A spát ho taky nenechal. Budil ho tím, že mu dával pusu na čumák.
Možná ten pes od sousedů byla nějaká zvláštní mírná rasa. No byl to podvraťák.
Pokousal vás někdy váš pes, váš miláček? Rád bych to věděl, jestli ten novinář zase nekecá :)




Čím je maso nezdravé

27. března 2009 v 0:30 | Kreperat |  Názory
Včera jsem tu měl několik příspěvků, že maso je zdravé a pro lidský organismus prospěšné, či dokonce nepostradatelné. Babička se dožila tolik a tolik let, lékaři ho doporučují a podobně. Nechci ty komentáře dál rozebírat, protože nakonec každý má právo na svůj vlastní názor, ale napadlo mi, že bych tu mohl dát přeci jen jeden článek, který je z "Veggiswelt" . Tam je podrobně popsáno čím je to maso nezdravé. Je v němčině, aby se neřeklo, že jsem si něco překroutil nebo domyslil. A na závěr bych chtěl jen dodat, že vás číst článek nenutím, ani nemám v úmyslu vám nějaké názory vnucovat. To vše nechávám na vaší úvaze. Přečíst to přece může jenom kdo chce. Mám tu i jiné články, které nejsou o mase...

Was Fleisch so ungesund macht
Schlachtet man ein Tier oder trennt man ihm ein Glied ab, geht sein Fleisch sofort in Verwesung über. Fleisch ist tot, es ist Teil eines verstorbenen Tieres, das Leichengift enthält (also Eiweißzerfallsprodukte wie Cadaverin und Putrescin sowie gelegentlich auch Krankheitserreger). Fleisch wird je nach Temperatur und Umwelteinflüssen schnell oder weniger schnell von Fäulnis befallen. Beobachtet man eine Zeitlang ein Stück verfaulendes Fleisch, wundert man sich, woher so plötzlich Tausende von Würmern kommen können, ohne daß ein Nest in der Nähe ist.
Wenn Pflanzen verrotten, tun sie das in einem (relativ harmlosen) Gärungsprozeß, wie er z. B. auch künstlich zur Weinherstellung hervorgerufen wird. Bei Fleisch dagegen entstehen bei der Verwesung hoch toxische Stoffe, die über Magen und Darm vom Organismus aufgenommen werden. Fäulnisbazillen zerstören die Darmflora, giftige Gase dringen durch die Darmwand in den gesamten Organismus ein und erzeugen Kopfschmerzen, Immunschwäche und Krankheiten. Dieses Leichengift läßt sich auch durch starkes Erhitzen nicht zerstören.
Fleisch enthält keinerlei Ballaststoffe, auch wenn der Eindruck durch die faserige Konsistenz entstehen mag. Wegen dieser Eigenschaft kommt es zu festerem Stuhl, der sich nur sehr langsam Richtung Ausgang bewegt. Die Zeit, die das Fleisch seine Gifte im Darm an den Körper abgeben kann, steigt also an.
Pestizide, die sich in den Futterpflanzen befinden, addieren sich im Körper des Tieres. Je nach Tierart rechnet man mit 6-10 kg Futterpflanzen je kg Fleisch. Fleischesser nehmen also zusätzlich noch ein Vielfaches der Pflanzen(!)gifte in sich auf, als Vegetarier!
Der hohe Anteil an gesättigten Fettsäuren führt zu einem Anstieg des (schlechten) LDL-Cholesterins und zur Senkung des (guten) HDL-Cholesterins. Der hohe Anteil dieser ungesunden Fette ist darüber hinaus auch ein Grund für Übergewichtigkeit mit all seinen gesundheitlichen Risiken.
Fleisch wirkt sich auf den Säure-/Basen-Haushalt des Körpers ungünstig aus, da es zu einer starken Übersäuerung führen kann, wenn nicht durch eine ansonsten gesunde und angepaßte Ernährung gegengesteuert wird.
Fleisch enthält Eiweiß - viel Eiweiß. So viel Eiweiß, daß unser Körper damit vollkommen überlastet wird. Es macht nicht etwa stark, sondern erfordert vom Körper erhöhte Anstrengungen der Nieren und eine Steigerung der Harnstoffbildung. Eiweißüberschuß führt unter anderem auch zu Vitamin B6-Mangel.
Auch das Eisen ist im Fleisch für die meisten Menschen zu hoch dosiert. Ein zuviel an Eisen fördert das Entstehen von Krankheiten, da auch Krankheitserreger Eisen für ihr Wachstum benötigen.
Sehr viele Substanzen der Pflanzenkost schützen vor sog. "Freien Radikalen" (unvollständige Sauerstoffmoleküle, denen ein Elektron fehlt). Sie können unserem Körper großen Schaden zufügen und den Alterungsprozess beschleunigen, wenn nicht gegengesteuert wird. Ganz bestimmte Gemüse- und Obstsorten besitzen die Fähigkeit, Freie Radikale erfolgreich zu bekämpfen. (S. Kapitel Pflanzliche Nahrung als Jungbrunnen im Vegetarier Handbuch).
Fleisch enthält (logisch) keine Sekundären Pflanzenstoffe, die für unser Immunsystem enorm wichtig sind und die in jeder Pflanze existieren. Jeder Bissen Fleisch ist also ein Bissen weniger Gesundheit!
Wurde das Tier mit Antibiotika behandelt, besteht die Gefahr einer Zerstörung der Darmflora und einer Antibiotika-Resistenz. Letzteres kann Lebensgefahr bedeuten, wenn etwa eine Lungenentzündung nicht mehr richtig behandelt werden kann.
Wußten Sie eigentlich, warum das heute angebotene Fleisch wässriger ist als früher? Ich habe zum ersten Mal in einer Landfunksendung (also einer Sendung von Agrarfachleuten für Bauern und Verbraucher) davon gehört. Dort erklärte ein echter Fleischfachmann, daß die Tiere im Moment der Schlachtung vor Angst eine totale Muskelstarre bekommen. Hierbei wird von den Muskeln Wasser (mit Streßhormonen versetzt!) ausgeschüttet. Tiere, deren ganzes Leben aus Streß bestand (Massentierhaltung), erleben diesen letzten Gang noch schlimmer, als Tiere, die ein einigermaßen behagliches Leben führen durften.
Heute schmeckt das Fleisch also nicht nur wässriger, als früher. Wer es konsumiert, konsumiert in jedem Fall auch die Streßhormone der völlig verängstigten Tiere. Ob diese im Körper des Menschen ihre Wirkung tun, ist umstritten und nie richtig untersucht worden. Ich denke, daß eine wissenschaftliche Studie darüber endlich durchgeführt werden muß. Gibt es nun einen Zusammenhang zwischen der Zunahme von Gewalt in der Gesellschaft und der Zunahme des Konsums von aus Massentierhaltung stammenden Fleisch? Eine Frage, die doch wohl alle interessieren sollte!



Mají hezčí lidé lehčí život?

26. března 2009 v 12:08 | Kreperat |  Názory

Je to sice nespravedlivé, ale mají. Atraktivní lidé jsou všude vítáni a upřednostňováni. Tak to jde s člověkem už od narození. Podle výzkumů jsou krásné děti matkami častěji hýčkány a hlazeny než méně hezké. Ve škole, o tom jsem už dnes ráno psal, dostávají lepší známky a mohou si dovolit větší neplechu. V zaměstnání mají větší úspěch, taky snadněji získají zaměstnání a vydělají i víc za stejnou práci. Podle britské studie to činí až 15%.
Ovšem krása má i své nedostatky. Není to tak vždy, že krásný člověk je pozitivně naladěn a nalezne v osobním životě štěstí. Jeho charakter se může pohoršit. Pod vlivem okolí je často namyšlený, samolibý a v konečném efektu se stane neoblíbený a nenalezne tolik přátel.
Jedna rada jak poznat jestli jste u lidí oblíbení a jestli vás rádi vidí: to poznáte na jejich očích, když se s nimi setkáte.

(jedná se o článek z časopisu "unilife", který je určen pro něm.university)


NEZAPOMEŇTE NA ČLÁNEK "PROČ SE VRAŽDÍ NA ŠKOLÁCH"